H1N1 virüsüne karşı tek önlem aşı değil; uzmanlar zararlı mikroorganizmalara karşı en iyi korunmanın bağışıklık sistemini güçlendirmekten geçtiğini söylüyor.
Sağlıklı beslenen birinin tedaviye ihtiyacı olmadığını belirten Dr. Ender Saraç, iş ve okul hayatında arka plana attığımız beslenmenin sağlıklı bir yaşamın habercisi olduğunu vurguluyor. Saraç, domuz gribinin doğal aşısının iyi ve bilinçili beslenme olduğunu belirtiyor. İşte Saraç'a göre mutlaka yememiz gereken yiyecekler...
Mikroorganizmaların çoğalmasını sağlayacak bir beslenme tarzından uzak durmalıyız. Kanda şekeri ve yağı yükselten bir beslenme tarzı mikroorganizmaları artırdığı için enfeksiyon kapmayı kolaylaştırıyor. Şeker ve un oranı yüksek yiyecekler yememeye özen göstermeliyiz. Mayonez, beyaz ekmek, aşırı beyaz şeker tüketimi bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Bu nedenle çok yağlı yiyeceklerden uzak durmamız, virüslerin de bize yaklaşmasını önleyecek.
Vücut direncisini arttıran yiyecekler
Yeterli miktarda protein almak şart. Tavuk etinin beyaz kısmı, balık, yumurta, kırmızı et, yoğurt, peynir, süt gibi gıdalar olmalı. Ayrıca bitkisel protein kaynaklarını artırmak için yeşil mercimek, nohut, soya fasulyesi, kuru börülce, bezelye gibi gıdaları sık sık tüketmeli. Tabii bir de vücut direncini artırmanın, hastalıkları atlatmanın yegâne çaresi olarak bilinen C vitamini var. Limon, greyfurt, mandalina C vitamininin en yoğun olduğu meyvelerden. Bunun yanında taze sivribiber, kivi, maydanoz, kuşburnu, nar, domates, kuzukulağı otu özellikle şu zamanlarda bolca yemeniz gereken meyve ve sebzeler arasında. Protein ve C vitamininin ötesinde bağışıklık sisteminin iyi çalışmasını sağlayan bir başka mineral ise "çinko". Yeterli çinko enfeksiyonlara karşı direnci artırır.
Domuz gribi aşısının doğal alternatifleri
Bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirici bu bitkiler, vücudumuzu virüslere karşı savunmanın yanında hastalıkları da tedavi ediyor.
Umca: Tamamen doğal özellik taşıyan bir karışım. İçinde sardunda köklerinden çıkarılan bir öz var. Bu bitki, Güney Afrika kökenli. Düzenli kullanıldığında enfeksiyonlara karşı direnci artırıyor. Soğuk algınlığında virüsleri yok ediyor. Hastalık başlamadan ya da belirtilerinin olduğu anda 'umca'yı kullanmak, en hızlı tedavi yolları arasında gösteriliyor. Umca'yı meyve sularının ve sütün içine katabilirsiniz. Bu şekilde çocuklarınız da sever. Umcayı eczanelerden alabilirsiniz.
Ekinezya: Bu bitki virüsleri yok edici viral özelliğe sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Betaglucan: Genelde ekmek mayası mantarından elde edilen betaglucan preparatları yan etkisiz bir şekilde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Hem korunmada hem de tedavide büyük bir destek sağlıyor.
Domuz gribine karşı özel bitki çayı
Malzemeler: Taze ve kuru kök zencefil, tane karanfil, hibiskus, kuşburnu, ekinezya ve ıhlamur.
Hazırlanışı: Bir bardak suya 2-3 adet parmak ucu kadar kök zencefil, 2 adet tane karanfil, küçük bir tutam hibiskus, yarım tatlı kaşığı kuşburnu, bir tutam ekinezya, 1 tutam ıhlamur ekleyin. Bu bitkileri 1-1,5 dakika kadar cezvede kaynatın, 3-4 dakika demleyin, sonra süzün ve içerisine bir kaşık bal koyup karıştırın. Hazırlanan çaydan günde 3 defa için.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder